U trgovini

KRALJEVSKO ISKUSTVO PLAĆANJA

Šta je novo?

I u novoj verziji Multipaya napravili smo više desetina pojedinačnih izmjena ili unapređenja platnog servisa. Sve ovo promovirajući jednostavnost korištenja, sigurnost i interakciju.

Vrijeme pandemije je donijelo brojne izazove tradicionalnoj kupovini, dok je trend prelaska na online kupovinu i plaćanja značajno ubrzan. Mulitpay donosi niz inovacija i unaprijeđenja kojima podržavamo i olakšavamo prelaz na digitalna plaćanja, kako za naše klijente - tako i za njihove kupce. Evo nekih trendova koje smo adresirali.

Kupci koji kupuju online po prvi put

Brojne analize ukazuju na rast broja kupaca koji su u periodu pandemije prvi put kupili online, neka kažu da je svaki peti kupac svoje prvo iskustvo online plaćanja stekao u periodu pandemije. Za njih kreirali smo Bairu, bot koji daje jednostavne vizualne upute kupcima kod popunjavanja platne forme i zaključenja plaćanja.

"Mobile first" iskustvo plaćanja

Drugi pokazatelj je nastavak rasta broja online kupaca koji kupuju i plaćaju putem mobitela. Zbog njih smo mobilnu verzija Multipaya optimizirali i testirali na popularnim veličinama mobitela i tableta.

Lakši nadzor i upravljanje za trgovce

Kod kupovina na daljinu, pravovremena i jasna komunikacija je ključna. Stoga smo je dodatno unaprijedili. Manje vidljive, ali itekako bitne su nadgradnje arhitekture i sigurosti, koje smo napravili.

Za više detalja, pregledajte donju listu unapređenja.MULTIPAY: RAZLOGA JE MNOGO, PRONAĐI SVOJ

Pregled unaprijeđenja


01

BAŠ NOVA, NEŠTO PAMETNIJA, PUNO JEDNOSTAVNIJA

Redizajnirana za bolji izgled, sa više funkcija i lakšom upotrebom za kupce. Platna stranica je organizirana u tri sekcije, platni, pomoć i informativni. Funkcionalna organizacija i optimiziran flow podstiče fokus na bitno.
02

RIKI, RIKI LAFČINA

Riki nije samo lav. On je Riki Lafčina, dobri duh naše platforme. Tu je u svako doba dana i noći da dočeka kupce, podrži realizaciju plaćanja, i isprati kupce sa osmjehom. On je Riki, Riki Lafčina.
03

VESELA DOBRODOŠLICA

Platna stranica započinje Rikijevom dobrodošlicom kupcu. U njoj Riki podsjeća kupca na podržane načine plaćanja u trgovini i druge važne informacije. Srdačan pozdrav na kraju kupovine zaokružuje iskustvo plaćanja sa Multipay platformom.
04

POMOĆ KUPCU KAD i GDJE TREBA

Kompletiranje podataka na platnoj stranici može predstavljati problem starijim i manje iskusnim kupcima. Predstavljamo Baira, stalno dostupnu računarsku pomoć kupcima. Baira (Behaviour-driven AI-powered Riki Assistant) je više od bota, ima lice, karakter, smisao za humor i takt. Za maksimalnu efikasnost, Baira je vođena ponašanjem kupca i algoritmima umjetne inteligencije.
05

PLAĆANJE MOŽE BITI ZABAVNO

Ko kaže da plaćanje nije zabavno? Dok kupac čeka na obradu plaćanja, zabavlja ga Riki dok izvodi gegove. Zabava omogućava istodobni angažman i opuštanje kupca, na različitim nivoima. Ovisno o ishodu obrade plaćanja, kupcu se pružaju važne informacije.
06

1,000 ZAŠTO - 1,000 ZATO

Riki odgovora na zamršeno pitanje kupca, "Zašto plaćanje nije prošlo"... Forenzika plaćanja nikad nije bila ovako precizna i jasna jer oštrom oku detektiva Rikija ama baš ništa ne promakne ;-). Detektiv Riki otkriva šta se zbiva iza kulisa obrade plaćanja i pomaže kupcu uspješno zaključiti plaćanje.
07

CONQVISTA: PRIJEKI LIJEK ZA NEODLUČNE

Conqvista podstiče konverziju neodlučnih kupaca. Prijeki je lijek za kupce "na vagi", one koji se predomisle u posljednji čas ili odustanu prije no iscrpe različite (platne) mogućnosti. Najbolje od svega, Conqvista je potpuno automatiziran proces koji samostalno analizira ponašanje kupca i podstiče zaključenje plaćanja.
08

MOĆNI KAMPER

Priredi akcije kao nikada dosada. Camper ti omogućava da se udružiš sponzorima i partnerima, i podigneš prodaju na novi nivo sa kampanjama. Promo akcije mogu biti jednostavne ili vrlo sofisticirane. Pametne, ciljane i zabavne.
09

MOBILE FIRST

Značajan broj kupaca svoje narudžbe realizira putem mobitela. Da se zadovolji ova potreba, platna stranica i mejlovi koje dostavlja Multipay su razvijeni na 'mobile first' konceptu. Korisnici pametnih telefona ovime su došli na svoje.
10

IN-SITU 3DS

3DS je primarni mehanizam smanjenja online frauda, banke su ga usvojile u svijetu i kod nas još odavno. Ipak, 3DS stvara veliku frikciju u procesu plaćanja. Njegove različite implementacije od banke do banke čine mogućnost nekompletiranja narudžbe zbog odustajanja kupca tim izglednijom. Stoga sada 3DS provjeru realiziramo uz zadržavanje kupca na platnoj stranici.
11

ČITKOST MEJLA NA PRVI POGLED

Prosječan mail inbox je danas zatrpaniji nego ikada ranije, stoga korisnici često ovlaš prelete sadržaj poruka. Stoga smo Multipay mejlove redizajnirali za čitkost i brz pregled. Zaglavlje sa ilustracijom šalje poruku o sadržini mejla već na prvi pogled.