Integracija
PRIDRUŽI NAM SE

Dobrodošli, u dobrom ste društvu

Izborom da sebi i svojim kupcima pružite kraljevsko iskustvo plaćanja, pridružujete se Multipay porodici koju čine vodeće, manje i web trgovine u razvoju.

Dopustite da vas provedemo kroz tipičan proces integracije koji je pred nama. Proces može varirati u detaljima, npr prema načinu i tehnologiji razvoja web trgovine - samostalno, preko nas ili agencije, vašem iskustvu, izboru banke-prihvatioca i Multipay opcija. Ipak, proces integracije u osnovi ostaje isti.


KORAK PO KORAK

Proces Multipay integracije

01

#1 GENERALIJE O WEB TRGOVINI

Integracija plaćanja je mini-projekt sa tehničkim, regulatornim i procesnim aspektima kroz koji vas vodimo, korak po korak.
Na početku, upoznajemo predstavnika trgovine i tehnički kontakt, predstavljamo proces i dobavljamo podatke potrebne za Mulitpay integraciju.
02

#2 MULTIPAY OPCIJE

Izlažemo vam Multipay opcije, funkcije i benefite koji donose povrh jednostavne integracije.
Obično manje i trgovine u razvoju idu sa jednostavnom integracijom, a razvijenije odmah idu korak više. Multipay opcije mogu biti aktivirane naknadno.
03

#3 TEHNIČKA INTEGRACIJA

Realiziramo povezivanje web trgovine i platne stranice. Preferirani način je da u ovoj fazi povezujemo testnu / razvojnu instancu web trgovine, kada postoji. Ako je nema, dogovaramo alternativni način.
04

#4 VALIDACIJA

Sa predstavnikom trgovine provjeravamo sukladnost web trgovine sa zahtjevima za online prodaju.
Upućujemo trgovinu da objavi potrebnu dokumentaciju, linkove i sadržaje. Prema potrebi, trgovini ustupamo predloške dokumenata koje ova mijenja i prilagođava svojoj djelatnosti i potrebama.
05

#5 TESTIRANJE

Po realizaciji tehničke integracije web trgovine, ista se testira kroz niz probnih plaćanja. Poželjno je da se probna plaćanja obavljaju na testnoj instanci, ali ako ona ne postoji, u dogovoru sa trgovinom primjenjuju se alternativni načini.
06

#6 REVIZIJA

Sa prihvatiocem sa radi revizija rezultata testiranja plaćanja i validacije web trgovine. Po njihovom usaglašavanju, definira se početak živog rada, Go Live.
07

#7 AKADEMIJA PLAĆANJA, MADCOM

Bez obzira da li ste vi i operativno osoblje iskusni ili ambiciozne novajlije u ecommerce, naučit ćete nešto korisno i novo. Kroz edu sesiju i pomoću interaktivne učionice predstavljamo Multipay i odgovaramo kako izgleda ciklus plaćanja? Kako potvrditi i stornirati plaćanje? i slično.


SRETNO !

Živi rad

Početkom živog rada započinjete Multipay iskustvo plaćanja. Naša podrška vašem radu se nastavlja kroz chat i druge kanale podrške. Plaćanje u svojoj trgovini uvijek možete proširiti i prilagoditi aktivacijom Smart:Pay opcija. Sretno!


KRALJEVSKO ISKUSTVO

Povezivanje prodajnog mjesta

(Gotovo) sve što trebaš za digitalno plaćanje u svojoj trgovini.