U trgovini

TREBAŠ POMOĆ ILI NISI SIGURAN ŠTA TREBAŠ?

Odgovori na desetak učestalih pitanja

Pitanja i odgovori su grupirani u tematske cjeline - za LAKŠI POČETAK, ili da postigneš BOLJU PRODAJU, te da zvučiš i radiš KAO PROFESIONALAC - radi lakšeg snalaženja. Klikni na pitanje za odgovor na njega.
LAKŠI POČETAK

Pokretanje online prodaje


1
ŠTA MI TREBA ZA ONLINE PLAĆANJE?
PRAVNO LICE preko kojeg namjeravaš prodavati ustvari je jedina stvar koja ti je nužna.

Nedostajući elementi – bilo da je to ecommerce račun, web trgovina ili integracija na platnu stranicu – mogu biti realizirani i dodani povrh infrastrukture kojom raspolažeš.

Imamo rješenja za svaku od situacija :)
NAREDNI KORAK: Popuni ovu FORMU i kontaktirat ćemo te sa rješenjem.
Više info? - klikni na ŠTA MI TREBA i-li na KAKO RADI Multipay platni servis.
2
DEVELOPER SAM / IMAM WEB STUDIO. KAKO SE MOGU POVEZATI?
ODLIČNO. Imamo sandbox, gotove module, dokumentaciju i tehničku podršku baš za tebe, praktično neovisno od tehnologije koju koristiš za razvoj web trgovina.
NAREDNI KORAK: Više o podržanim cartovima web trgovina saznaj OVDJE
Proces integracije, korak po korak, upoznaj OVDJE Želiš dio kolača? -prijavi se u PARTNERSKU MREŽU
3
NEMAM ILI NEĆU KLASIČNU WEB TRGOVINU. MOGU LI PRODAVATI ONLINE?
MOŽEŠ. Za prodavce poput tebe Multipay ima spremna rješenja, Shop Express i digitalne Fakture.

Trebaš web trgovinu? Multipay Shop Express je cjelovito rješenje sa uključenom instant web trgovinom i online plaćanjem. Spremno u pet dana, Web Express je idealno rješenje za obrtnike i poduzetnice koji žele brzo uspostaviti kanal online prodaje i plaćanja, na jednom mjestu, bez puno muke.

Kreativac si ili Freelancer? Multipay eFaktura je digitalna faktura sa integrisanim online plaćanjem. Ubila se za kreativce, obrte i trgovine koji žele prodavati online, uz izdavanje e-računa i bez web trgovine.
NAREDNI KORAK: Za lakši početak popuni ovu FORMU i naznači svoje potrebe.
Više info? - klikni na SHOP EXPRESS odnosno na E-FAKTURU.
4
TREBAM NAMJENSKO RJEŠENJE
NA PRAVOM SI MJESTU. Još si u potrazi za platnim rješenjem koje odgovara tvojim potrebama? Ne beri brigu. Znamo kako su svi biznisi jedinstveni, a neki u tolikoj mjeri posebni da traže specijalizirana rješenja.

Imamo namjenska i korisnicima prilagođena rješenja. Voljeli bismo čuti od tebe specifičnosti tvojih zahtjeva, te zajedno istražiti možemo li i kako pomoći.
NAREDNI KORAK: Kontaktiraj nas s zahtjevom za Namjensko rješenje nakon što brzo popuniš ovu FORMU ili nam PIŠI ili CHATAJ sa nama.
5
PODRŽAVATE LI START-UP KOMPANIJE?
DA, jer znamo kako na početku nije lako

Dosegni zvijezde uz Rising Star-t. Prijavi se na Rising Star-t - program kojim podržavamo razvoj poduzetnica, obrtnika, kreativaca, odvažnih - i možda tebe, jer zvijezda si ti.
NAREDNI KORAK: Više o programu za startupe i prijavi pogledaj u RISING STAR-T

BOLJA PRODAJA

Tata-mata od zanata


6
MOGU LI PRODAVATI NA RATE?
MOŽEŠ. Multipay podržava prodaju na rate različitim karticama, lako i efikasno.

Trebaš znati kako na našem tržištu su prisutna dva glavna načina kupoprodaje na rate. Kod prvog načina, trošak kamata i naknada obračunatih temeljem otplate kroz rate snosi imalac kartice. Obično ove kartice imaju univerzalan prihvat kod trgovaca a uslove / naknade korištenja se dogovaraju između imaoca kartica i banke izdavaoca.

Kod obročnih kartica, njihov izdavalac nudi imaocu kartice pogodnost ‘beskamatne’ kupovine kod određenih prodavaca. Prodavci imaju prethodno ugovorene uslove sa bankom ili sa većim brojem njih, a trošak obročne otplate pada na prodavca.
NAREDNI KORAK: Više o OBROČNOM PLAĆANJU.
7
KAKO DA PRODAJEM BOLJE ?
AKTIVIRAJ SMART:PAY OPCIJE. Smart:Pay su opcije za unapređenje prodaje i prilagođeje plaćanja, koje koje aktiviraš kad želiš.

Fenomenalne funkcionalnosti pomažu ti da online prodaju podigneš na viši nivo, dodaš dinamički obračun, prilagodiš Multipay servis, uvedeš nova platna sredstva, konvertiraš i zadržiš klijente, automatiziraš poslovanje uz ugodno i sigurno iskustvo plaćanja.
NAREDNI KORAK: Istraži kako unaprijediti prodaju uz SMART:PAY.
Jedna ili više njih, tvoja banka TVOJ IZBOR.
8
POMOĆ SA MARKETINGOM?
MOŽEMO I ŽELIMO. Google te voli tek nakon šte te svi drugi zavole (W. Piersal).

Imamo rješenja za promo kampanje, ciljanu i akcijsku promociju tvoje ponude i online trgovine.
NAREDNI KORAK: Upoznajmo se, popuni ovu FORMU.
8
ZAŠTO PREĆI NA MULTIPAY?
VRIJEME JE da podigneš trgovanje na viši nivo uz Multipay.

Fenomenalne funkcionalnosti pružaju ti više plaćanja i više od plaćanja. Dodaj nova sredstva i više plaćanja na rate, bolje konvertiraj i zadrži klijente, uz ugodno i sigurno iskustvo plaćanja. Već prodaješ online? - iskoristi Bonus servise u programu Dobrodošlice.
NAREDNI KORAK: Zatraži svoj Bonus nakon što popuniš ovu FORMU.
Više info? - saznaj zašto klijenti izabiru odličan MULTIPAY PLATNI SERVIS

RADI KAO PROFESIONALAC

Savladaj spiku i procese


10
ŠTA JE RAČUN TRGOVCA aka MERCHANT ACCOUNT?
RAČUN PREKO KOJE OBAVLJAŠ ONLINE PROMET. Račun prodavca ili trgovca (Merchant Account) je račun kojeg prodavac, odnosno vlasnik trgovine, otvori kod prihvatioca (Acquirer).

Račun trgovca se koristi za promet trgovine i njeno poravnanje sa bankom prihvatiocem - temeljem priliva od plaćanja kupaca, odliva po provizijama prihvatioca, reklamacije kupaca. Otvaranje računa trgovca je pretpostavka ecommercea, i isti je obično vezan za transakcijski račun trgovine.
NAREDNI KORAK: Za ecommerce osnove u MULTIPAY AKADEMIJI pregledaj zabavna i edukativna videa i saznaj detalj više.
11
ŠTA JE CART, A ŠTA CHECKOUT?
U žargonu online prodaje, cart, korpa ili košarica je dio web aplikacije u kojem su podaci o artiklima koje je kupac dodao radi njihove kupovine. Kao namjenski ecommerce alat, cart je nužan za online kupovinu. Tvoja web stranica možda već ima ili još nema cart, a mi imamo rješenje za obje varijante.

Checkout je proces potvrđivanja narudžbe kupca u online trgovini. Tokom checkout-a kupac potvrđuje ili ažurira artikle i količine (cart), te adresu za dostavu narudžbe i-li računa. Zadnji korak procesa je izbor načina i obrada zahtjeva za plaćanjem.
NAREDNI KORAK: Otkrij nepoznati pojam kroz ECOMMERCE ŽARGON. Saznaj više o digitalnoj prodaji i plaćanju u našoj MULTIPAY AKADEMIJI.

ZA NOVAJLIJE I ZNALCE

Multipay Akademija digitalne trgovine

Razvijaš ecom karijeru ili vodiš online prodaju? Izgradili smo učionicu i materijale za online plaćanja i trgovanja.

Saznaj više u MULTIPAY AKADEMIJI.KRALJEVSKO ISKUSTVO

Plaćanje za sve

(Gotovo) sve što trebaš za digitalno plaćanje u svojoj trgovini.ZANIMA TE ?

Klikni na lava i odgovori na par pitanja iz upitnika, šaljemo ti više info o servisu.